Pod utjecajem alkohola, s neregistriranim i neosiguranim vozilom i bez vozačke dozvole skrivio prometnu nesreću i pobjegao s mjesta događaja

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Policija prometna.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 11. ožujka, oko 10,45 sati u Bjelovaru 44-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Zagrebačkom ulicom i zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila, koji se kretao u istom smjeru i usporavao vožnju radi skretanja na prilazni kolnik, kojim je upravljao 67-godišnjak. Nakon udara u stražnji dio automobila kojim je upravljao 67-godišnjak 44-godišnjak je krenuo obilaziti isti automobil bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu i bočnim dijelom vozila udario u bočni dio automobila 67-godišnjaka. Nakon nesreće 44- godišnjak se udaljio s mjesta događaja a da pritom nije ostavio podatke o sebi i vozilu.

Nedugo nakon događaja policijski službenici su u prometu zatekli 44-godišnjaka kako upravlja automobilom kojim je skrivio nesreću. Utvrđeno je kako je pod utjecajem alkohola i upravlja neregistriranim i neosiguranim automobilom s ne pripadajućim registarskim pločicama, odnosno pločicama drugog vozila, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima jer nije položio vozački ispit.

44-godišnjak je uhićen i nakon saslušanja na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru određeno mu je zadržavanje u trajanju 15 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru. Protiv njega slijedi podnošenje adekvatnih prijava.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila