Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnim štetama na vozilima. Dvije prometne nesreće dogodile su se na bjelovarskom, a jedna na daruvarskom području. Njihove okolnosti donosimo u nastavku.  

U srijedu, 6. prosinca, oko 15.15 sati, u Daruvaru, 18-godišnjakinja kao mladi vozač je upravljala osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka Trgom kralja Petra Krešimira IV. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Josipa Jelačića prošla je pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje - STOP“ i ušla u raskrižje skrećući ulijevo, a da pritom iako je bila dužna, nije propustila sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Tom prilikom došlo je do udara prednje desne strane njezinog vozila i desne bočne strane osobnog automobila također daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 49-godišnji vozač. On je u trenutku prometne nesreće ušao u raskrižje i zadržavao smjer kretanja jer je imao prednost prolaska. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Alkotestiranjem vozača kod 49-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,85 g/kg.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 18-godišnje vozačice slijedi obavezni prekršajni nalog dok protiv 49-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
 

Također, 6. prosinca, oko 20.05 sati, u Bjelovaru, 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je vukao prikolicu, krećući se Sjevernom obilaznicom. Dolaskom do kružnog toka odnosno raskrižja s Ulicom Miroslava Krleže, ušao je u kružni tok, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se već kretala kružnim tokom, uslijed čega je oduzeo prednost prolaska i pritom prednjim dijelom svog vozila udario u desni bočni dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 35-godišnjakinja. U prometnoj nesreći na oba vozila nastala je materijalna šteta.

Protiv 53-godišnjaka koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog.
 

U noći, 7. prosinca oko 00.20 sati, u Bjelovaru, nepoznati vozač upravljao je teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka tako što se vožnjom unatrag uključivao u promet na kolnik Ulice Andrije Hebranga, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom na koji se uključuje. Pritom je prešao zadnjim krajem vozila na drugi prometni trak gdje je udario u prednji dio osobnog automobila marke "Mercedes" s kojim je upravljao 20-godišnji vozač, a koji je skretanjem u desno pokušao izbjeći sudar.
Nakon prometne nesreće vozač teretnog vozila se udaljio s mjesta događaja, a da vlasniku oštećenog automobila nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzročio prometnu nesreću. U prometnoj nesreći na vozilima je nastala materijalna šteta.

Slijedi traganje za teretnim vozilom i utvrđivanje vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću.

Pisane vijesti | Promet i vozila