Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba, sve tri su bile samo s materijalnim štetama. Dvije su se dogodile na bjelovarskom, a jedna na daruvarskom području. U nastavku iznosimo okolnosti svih prometnih nesreća. 

U utorak, 5. prosinca, oko 00.30 sati, nepoznati vozač upravljao je s osobnim automobilom crne boje, kroz Bjelovar, Ulicom Antuna Mihanovića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mirka Bogovića uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju kolnika nije se zaustavio na prometni znak "obavezno zaustavljanje - STOP", već je prošao ravno kroz raskrižje, prešao na parkirališni prostor ispred trgovine gdje je prednjim dijelom vozila udario u vrata kolnog ulaza, nakon čega je vožnjom unazad udario u pregradnu ogradu i ukrasno drvo. Nakon toga vozač je s vozilom napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećenih vrata kolnog ulaza, pregradne ograde i ukrasnog stabla nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzročio oštećenje.
Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska vozača koji je prouzročio ovu prometnu nesreću.
 
Također, u utorak, 5. prosinca, oko 09.35 sati u Daruvaru, 63-godišnjak je upravljao teretnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka krećući se Ulicom T. G. Masaryka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Petra Svačića prošao je pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje - STOP“ i ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Tom prilikom došlo je do udara desne bočne strane teretnog automobila i prednje desne strane osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je cestom s prednošću prolaska upravljao 35-godišnji vozač.
Alkotestiranjem je kod 63-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola od 0,58 g/kg.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a zbog izazivanja prometne nesreće protiv 63-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Istog dana, oko 16.35 sati, pijani 60-godišnji vozač je upravljao teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Severin. Prilikom mimoilaženja nije sa svoje lijeve strane ostavio dovoljan razmak između svog vozila i vozila s kojim se mimoilazi, uslijed čega je lijevim bočnim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio također teretnog vozila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 48-godišnjak koji se kretao iz suprotnog smjera, a koji je izbjegavajući frontalni sudar skrenuo udesno na travnatu površinu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Alkotestiranjem je kod 60-godišnjeg vozača utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.22 g/kg.
Protiv 60-godišnjaka slijedi obavijest o počinjenom prekršaju i optužni prijedlog.
On je priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pisane vijesti | Promet i vozila