Poštujte naše znakove u IV. osnovnoj školi Bjelovar

  • Slika /PU_BB/Prevencija/kopija2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Učenici interaktivnim predavanjem i predstavom učili o sigurnosti u prometu

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 6. prosinca, u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru u  organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova  „Poštujte naše znakove“.
Edukativni program je nastao u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2023. godine s ciljem promicanja prometne kulture među najmlađom populacijom kao i podizanja razine sigurnosti djece u prometu.
 
U programu je sudjelovalo 87 učenika 1.razreda koji su na zanimljiv interaktivan način učili prometna pravila, važna za njihovu sigurnost u prometu, kroz predavanje „ Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“ kroz koje ih je vodio policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije Dražen Laklija. Sve naučeno učenici su potvrdili i nadogradili gledajući  predstavu „Čupsi u prometu“ u izvedbi Jerka Marića iz Društva za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti.
    
S obzirom da su djeca jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu Ministarstvo unutarnjih poslova kontinuirano, već 29 godina, kroz preventivne aktivnosti unutar preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ sudjeluje u prometnom odgoju djece. Cilj preventivnih aktivnosti je, prije svega, povećanje razine sigurnosti djece u prometu i prevencija stradavanja djece u prometu, ali i razvijanje prometne kulture od najranije dobi kako bi u konačnici djeca postala odgovorni odrasli sudionici u prometu.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica