Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Promet/Policija.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 15. studenoga, oko 10,35 sati, 46-godišnjak pod utjecajem alkohola je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, državnom cestom D43 kroz Kupinovac i prilikom skretanja ulijevo na parkirališni prostor oduzeo je prednost teretnom automobilu, zagrebačkih registarskih oznaka, koji se kretao iz suprotnog smjera. Došlo je do udara prednjeg djela teretnog automobila u bočni dio osobnog automobila uslijed čega se je osobni automobil zanio prema parkirališnom prostoru i udario u dva parkirana vozila u vlasništvu 60-godišnjaka i 52-godišnjakinje. U nesreći je na svim vozilima nastala materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo. 46-godišnjaku je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz članaka 199. stavka 2. i članka 57. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 15. studenoga, oko 13,50 sati, u Zrinskom Topolovcu, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, na parkirališnom prostoru prilikom uključivanja na cestu prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnih automobila kojim je upravljao 46-godišnjak , bjelovarskih registarskih oznaka, koji je bio zaustavljen na parkirališnom prostoru. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta na vozilima. Alkotestiranjem je utvrđeno da 27-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola dok je 46-godišnjak odbio provjeru prisutnosti alkohola u organizmu.
Protiv 27-godišnjak slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 43. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv 46-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 181. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.     
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon