Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće, a okolnosti nastanka donosimo u nastavku:

U četvrtak, 9. studenog oko 08.50 sati u Bjelovaru 46-godišnjakinja se kao pješak kretala Ulicom Frana Supila. Dolaskom do raskrižja s Šetalištem dr. Ivše Lebovića, prelazila je kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu, kada je u jednom trenutku za nju zapeo retrovizor osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Od siline udaraca pješakinja navodi da je pala na kolnik. Nakon događaja, vozač je izašao iz vozila te su razgovarali i razmijenili podatke. 
Naknadno je 46-godišnjakinja zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.
Slijedi daljnji rad i utvrđivanje svih okolnosti ove prometne nesreće.
 
Istog dana, oko 14.10 sati u Bjelovaru, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Moslavačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ivana Česmičkog, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su naišla s njegove desne strane, uslijed čega je oduzeo prednost prolaska i pritom ga je udarilo osobno vozilo bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 58-godišnjak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na oba vozila nastala je materijalna šteta.
Protiv 28-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Isto tako, 9. studenog oko 19.45 sati u Daruvaru, na parkiralištu u Frankopanskoj ulici, 38-godišnjakinja je prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom tako što je upravljala osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka vožnjom unatrag s parkirališnog mjesta ali se nije uvjerila da tu može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Pritom je stražnjim dijelom vozila udarila u prednji dio osobnog automobila također daruvarskih registarskih oznaka, a kojeg je uredno na parkiralište parkirala 39-godišnjakinja.
Ni u ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Zbog izazivanja prometne nesreće 38-godišnjainji je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila