Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/bljeskalica.jpg
Foto; ilustracija

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u prethodna 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba.

Jučer, 25. rujna, oko 23,35 sati 40-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Žabjak pri čemu se nije kretao sredinom obilježene prometne trake pri čemu je skrenuo u desni putni jarak gdje je vozilo udarilo u putni most. U nesreći je lake tjelesne ozlijede zadobila 40-godišnja putnica u vozilu. Vozaču je određena mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilom uz oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od 8 dana te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 25. rujna, oko 6,40 sati 29-godišnjak je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka nenaseljenim dijelom cestom između Klokočevca i Gudovca i prilikom mimoilaženja nije s lijeve strane ostavio dovoljan razmak između vozila te je lijevim bočnim retrovizorom udario u lijevi bočni retrovizor službenog automobila bez policijskih oznaka kojim je za vrijeme službe upravljao 55-godišnji policijski službenik Policijske uprave bjelovarsko- bilogorske koji također nije držao dovoljan razmak između vozila s kojim se mimoilazi. Vozači su alkotestirani i utvrđeno je da nisu pod utjecajem alkohola. U nesreći je na oba vozila   nastala materijalna šteta. 29-godišnjaku i 55-godišnjaku  je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 25. rujna, oko 10,30 sati 35 -godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Nartu i zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti izgubila je nadzor nad vozilom i prešla preko središnje linije kolnika te je udarila u teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kojem je utvrđena koncentracija alkohola 0,2 g/kg. U izbjegavanju sudara vozač teretnog automobila je skrenuo u putni jarak. 45-godišnjem vozaču uručena je obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 35-godišnje vozačice slijedi podnošenje prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.          
 
Jučer, 25. rujna, oko 12,45 sati, u Garešnici 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Matije Gupca i nije držao potreban razmak između vozila zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. 26-godišnjem vozaču uručena je obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila