Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

Jučer,  19. ožujka, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je pet prometnih nesreća.

Jučer, 19. ožujka, oko 10,45 sati, u Grabovnici 39-godišnjak pod utjecajem alkohola je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine je prilikom kočenje zahvatio desnu bankinu i sletio u putni jarak. U slijetanju je prednji dio teretnog vozila udario u bočni dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26- godišnjak. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Provjerama je utvrđeno da je 39-godišnjaku isteklo važenje C kategorije i kontrolom tahografa da nije vodio evidenciju nadzora. 39-godišnjaku je oduzeta vozačka dozvola uz određivanje mjere opreza i protiv njega slijede odgovarajuće prijave.

Jučer, 19. ožujka, oko 10,50 sati, u Rogoži 73-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka je zbog ne držanja razmaka između vozila prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. 73-godišnjem vozaču uručena je obavijest o počinjenom prekršaju iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 19. ožujka, oko 13,50 sati, u Dežanovcu 40-godišnjak se je osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka iz dvorišta uključivao u promet, a da pritom nije propustio sva vozila na prometnici  uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak.. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. 40-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 19. ožujka, oko 16,35 sati, u Rovišću 82-godišnjak je osobnim automobilom križevačkih registarskih oznaka izlazeći na kolnik s parkirališta na Trgu hrvatskih branitelja vožnjom unatrag udario u bočnu stranu osobnog automobila parkiranog dijelom uz rub kolnika, a dijelom na zelenoj površini. Nakon nesreće 82-godišnjak je napustio mjesto događaja bez da je oštećenom ostavio podatke o vozaču i vozilu kojim je prouzrokovao nesreću te je pronađen na adresi stanovanja. Protiv 82-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.                
 
https://bjelovarsko-bilogorska-policija.gov.hr/vijesti/u-ivanskoj-24-godisnji-vozac-sletio-s-cisternom/21598

Pisane vijesti | Promet i vozila