Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 8. siječnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je pet prometnih nesreća. Tri nesreće dogodile su se na bjelovarskom području i po jedna nesreća na daruvarskom i grubišnopoljskom području. U nesreći na daruvarskom području ozlijeđena je jedna osoba.

Jučer, 8. siječnja, oko 8,40 sati, 80-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka Bjelovarskom ulicom kroz Donji Daruvar i zbog brzine neprilagođene osobinama i stanju kolnika izgubio je nadzor nad vozilom te prešao na lijevu stranu kolnika i sletio u putni jarak gdje se vozilo prevrnulo na krov. 80-godišnji vozač je zbog ozljeda zadobivenih u nesreći vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac.  
 
Jučer, 8. siječnja, oko 11,55 sati, u Bjelovaru 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, Ulicom Ivana Cankara i dolaskom do raskrižja s Križevačkom cestom nije postupio po znaku STOP i ulaskom u raskrižje prednjim dijelom vozila udario je u bočni dio osobnog automobila kojim je upravljao 40-godišnjak koji je u trenutku nesreće obilazio teretno vozilo. U nesreći na vozilima nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Protiv 47-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 57. stavka 4. uz primjenu članka 293. stavka. 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 8. siječnja, oko 13,55 sati, u Bjelovaru 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, Cvjetnom ulicom i dolaskom do raskrižja s Ulicom Andrije Hebranga nije postupila po znaku STOP već je ušla u raskrižje i oduzela prednost osobnom automobilu, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak. Vozilo bjelovarskih registarskih oznaka prednjim dijelom je udarilo u bočni dio vozila zagrebačkih registarskih oznaka pri čemu je nastala materijalna šteta na vozilima. Protiv 32-godišnjakinje slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 57. stavka 4. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 8. siječnja, oko 17,20 sati, u Velikim Zdencima 67-godišnjak je upravljao traktorom, daruvarskih registarskih oznaka, s priključnom gajbom za prijevoz stoke kućne izrade Ulicom Mate Lovraka i prilikom nepropisnog skretanja ulijevo bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu u traktor je udario osobni automobil, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a koji se kretao u istom smjeru i u trenutku nesreće vršio radnju pretjecanja traktora. 67-godišnjem vozaču traktora na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.          
 
Jučer, 8. siječnja, oko 18,25 sati, u Bjelovaru 47-godišnjak pod utjecajem alkohola je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, Trgom Eugena Kvaternika i dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 34-godišnja koji je usporavao zbog propuštanja pješaka na pješačkom prijelazu. U nesreći je na automobilima  nastala materijalna šteta. 47-godišnjem vozaču je izdana obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 109. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok zbog počinjenog prekršaja iz članka 199. stavka 2. zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga.    
 

Pisane vijesti | Promet i vozila