Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/bljeskalica.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 4. veljače, na području policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je 6 prometnih nesreća.  Dvije nesreće dogodile su se na bjelovarskom i daruvarskom području, a po jedna nesreća dogodila se na garešničkom i grubišnopoljskom području. U jednoj nesreći na daruvarskom području ozlijeđena je jedna osoba.

U petak, 2. veljače, oko 9,35 sati, u Bjelovaru, u Ulici Matice hrvatske za sada nepoznati vozač teretnog automobila, kutinskih registarskih oznaka, je prilikom vožnje unazad udario u bočnu stranu osobnog automobila, bjelovarskih registarskih oznaka, koji je bio propisno parkiran na parkirališnom mjestu uz rub kolnika. Vozač teretnog automobila je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o vozaču i vozilu. Slijedi rad na pronalasku vozača i podnošenje adekvatne prijave.  

U petak, 2. veljače, oko 13,15 sati, u Daruvaru, na parkiralištu trgovačkog centra na Trgu Križnog puta 19-godišnjakinja je osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, vožnjom unatrag izlazila s parkirališnog mjesta i vozilom udarila bočni dio osobnog automobila kojim je upravljala 42-godišnjakinja. 19-godišnjoj vozačici je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 45. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 2. veljače, oko 23,45 sati, 25-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka kroz Gornji Daruvar zbog neprilagođene brzine na izlasku iz lijevog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i udario u prometni znak te sletio u putni jarak gdje je vozilo udarilo u prilazni most. 25-godišnji vozač koji u trenutku nesreće nije bio vezan sigurnosnim pojasom  je ozlijeđen. Nakon kvalifikacije ozljeda protiv njega slijedi podnošenje adekvatne prijave.

U subotu, 3. veljače, oko 9,15 sati, 37-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, kroz Veliku Barnu i nije se kretala sredinom obilježene prometne trake zbog čega je sletjela u putni jarak. Na vozilu je nastala materijalna šteta. 37-godišnjakinji je uručena obavijest o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.   

U subotu, 3. veljače, oko 23,55 sati, u Bjelovaru 19-godišnjak pod utjecajem alkohola je upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje Slavonskom cestom i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te sletio vozilom na nogostup gdje je udario u metalnu ogradu. Protiv 19-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 51. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1., članka 216. stavka 1. točke 3. i članka 199. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 5. veljače, oko 11,15 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Garešnici 45-godišnjakinja se  s parkirališnog mjesta uključivala u promet vožnjom unatrag i osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, udarila u prednji dio osobnog automobila kojim je upravljala 23-godišnjakinja. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. 45-godišnjoj vozačici je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.          
 

Pisane vijesti | Promet i vozila