Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija natpis4.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 19. do 21. siječnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je šest prometnih nesreća. Tri prometne nesreće dogodile su se na daruvarskom području, dvije na bjelovarskom i jedna nesreća dogodila se na grubišnopoljskom području.  U jednoj nesreći na daruvarskom području ozlijeđena je jedna osoba.

U petak, 19. siječnja, oko 7,05 sati, u Bjelovaru 39-godišnjak se osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, kretao Ulicom Ivana Meštrovića i dolaskom do raskrižja s Ulicom Ivana Gorana Kovačića nije propustio vozila na cesti s prednošću prolaska i ulaskom u raskrižje vozilom je udario u bočnu stranu osobnog automobila, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 65-godišnjakinja. U nesreći je nastala materijalna šteta na oba vozila. Protiv 39-godišnjak slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 57. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U petak, 19. siječnja, oko 13,30 sati, 44-godišnji vozač, državljanin Republike Srbije, upravljao je skupom vozila kroz Katinac i nije se kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je desnim kotačima zahvatio bankinu i sletio u putni jarak gdje je udario i oštetio drveni stup javne rasvjete i drveni prilazni most. 44-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U petak, 19. siječnja, oko 19,15, U Grubišnome Polju 60-godišnjak je  upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka,  Ulicom Lipovac i iz suprotnog smjera je za sada nepoznati vozač vozilom skretao na makadamski put prilikom čega je prešao u suprotnu prometnu traku zbog čega je došlo do udara bočnih retrovizora i slijetanja u putni jarak vozila kojim je upravljao 60-godišnjak. Slijedi daljnji rad na pronalasku vozača i vozila koji je sudjelovalo u prometnoj nesreći.
 
U subotu, 20. siječnja, oko 21,50 sati, u Bjelovaru, 48-godišnjak je upravljao teretnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, Ulicom Vladimira Nazora i prilikom skretanja na parkiralište prednjim dijelom vozila je udario u bočni dio osobnog automobila, zagrebačkih registarskih oznaka, koji se nalazio propisno parkiran na parkirališnom mjestu. 48-godišnjak koji se pješice udaljio s mjesta događaja a da pritom nije ostavio podatke o vozaču i vozilu naknadno je pronađen i protiv njega slijedi adekvatna prijava.
 
U nedjelju, 21. siječnja, oko 14,00 sati, u Daruvaru 51-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,27 g/kg upravljao je osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, Ulicom Petra Preradovića i desnim kotačima zahvatio bankinu i prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil, daruvarskih registarskih oznaka, koji je bio propisno parkiran na prilaznom mostu.  51-godišnji vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 47. stavka 2. uz primjenu članka  293. stavka 1.  i članka 199. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila