Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 19. siječnja, oko 6,30 sati, 31-godišnjak je upravljao skupom vozila, daruvarskih registarskih oznaka, kroz Vukovije i zbog neprilagođene brzine ulaskom u zavoj došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na suprotnu stranu kolnika i udarilo u teretni automobil, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je u suprotnom smjeru upravljao 51-godišnjak. Nakon udara 31-godišnjak je kotačima zahvatio bankinu i skupom vozila sletio u putni jarak gdje je oštetio dva prometna znaka.

Nadzorom tahografskog uređaja utvrđeno je da je 31-godišnjak u trenutku nesreće vozio brzinom 88 km/h, a na toj dionici ceste dopuštena brzina kretanja vozila je 50 km/h.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je 49-godišnja putnica iz vozila kojim je upravljao 51-godišnjak. 49-godišnjakinji je liječnička pomoć pružena u Općoj županijskoj bolnici Pakrac gdje su joj utvrđene lake tjelesne ozlijede.

Protiv 31-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 53. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.    
 

Pisane vijesti | Promet i vozila