Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 27. do 29. listopada, na prometnicama naše županije evidentirali smo osam prometnih nesreća.  Četiri prometne nesreće dogodile su se na bjelovarskom području, dvije na daruvarskom i po jedna nesreća na garešničkom i grubišnopoljskom području. U šest prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta dok je u dvije nesreće bilo ozlijeđenih osoba.

U petak, 27. listopada, oko 17,00 sati, u Prokljuvanima se dogodila nesreća u kojoj je ozlijeđen motociklist. Do nesreće je došlo kada je 36-godinjak upravljao motociklom i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem motocikla i sletio s kolnika pri čemu je udario u dvorišnu ogradu obiteljske kuće.
Vozač motocikla je u nesreći ozlijeđen i vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.
36- godišnjak u trenutku nesreće nije nosio zaštitnu kacigu i upravljao je motociklom u vrijeme kada mu je ukinuta vozačka dozvola, a nakon nesreće odbio je alkotestiranje i izuzimanje uzoraka krvi i urina radi analize.
Po završetku svih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja protiv vozača motocikla slijedi podnošenje odgovarajuće prijave.
 
U subotu, 28. listopada, oko 14,30, u Novoj Ploščici  u prometnoj nesreći je ozlijeđen vozač osobnog automobila.. Do nesreće je došlo kada je 41-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine zahvatio kotačima desnu bankinu nakon čega je nastavio vožnju rubom odvodnog kanala i udario u betonski most. Uslijed siline udara automobil se podigao u zrak gdje se okrenuo i na krov pao u odvodni kanal. Vozač automobila je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.
Nakon zaprimanja medicinske dokumentacije o ozljedama protiv vozača slijedi podnošenje odgovarajuće prijave.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila