Prometna problematika

Slika /PU_BB/Promet/kisa.jpg

Budući da su kolnici mokri i skliski pozivamo sve sudionike u prometu na dodatan oprez

Foto: ilustracija

U protekla 24 sati na području policijske uprave evidentirane su četiri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnom štetom.

U srijedu, 06. listopada, oko 14.30 sati, 44-godišnjak je upravljao osobnim automobilom „Audi“ križevačkih registarskih oznaka kroz Kajganu. Zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, izgubio je nadzor na vozilom i sletio gdje je prednjim dijelom vozila udario u banderu koja se od siline udara odvojila od betonskog držača te je odbačena na metalnu ogradu dok se osobni automobil zaustavio u sjevernom putnom jarku.
44-godišnji vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,94 g/kg.
Protiv njega slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.

Istog dana, u 17.00 sati, 28-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom „Peugeot Expert“, daruvarskih registarskih oznaka vlasništvo tvrtke iz Daruvarskih Vinograda kroz Markovac. Dolaskom do opasne nizbrdice i nepreglednog zavoja, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama (kiša), uslijed čega je vozilom proklizao u nepreglednom zavoju te prednjim lijevim dijelom udario u prednju lijevu stranu teretnog automobila "VW Cady", također  daruvarskih registarskih oznaka vlasništvo tvrtke iz Daruvara, a s kojim je upravljala 50-godišnja vozačica koja se kretala iz suprotnog smjera. Nitko od sudionika nije ozlijeđen, a 28-godišnjem vozaču koji je skrivio ovu prometnu nesreću je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

Pisane vijesti | Promet i vozila