Još jedna dragovoljna predaja oružja i streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/lovačaka varijacija ispravna fotka.jpg

Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, te apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ili kao u ovom slučaju pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji

Foto: ilustracija

U utorak, 05. listopada, jedna osoba sa šireg bjelovarskog područja je policiji dragovoljno predala jednu pušku s užlijebljenim cijevima marke Crvena zastava M-48, 190 komada streljiva kalibra 7,9 mm i tri topnička streljiva kalibra 20 mm.
Sve preuzeto je pohranjeno u skladište ubojite opreme policijske uprave do uništenja.

Sve pohvale ovoj osobi koja je prepoznala dobrobiti i značaj naše akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i tako pridonijela sigurnosti svih nas.

Podsjećamo!

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije Manje oružja - manje tragedija, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Više o kampanji možete pročitati ovdje.

Stranica