Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom u Grubišnom Polju

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif
Foto: Ilustracija

U petak 14. listopada oko 13.30 sati, 73-godišnjak je upravljao kroz Grubišno Polje, Ulicom Ivana Nepomuka Jemeršića iz pravca Grubišnog Polja u pravcu Velike Barne, traktorom Ursus daruvarskih registracijskih oznaka, za koji je bilo priključeno priključno vozilo tzv. „gumenjak“.
 
Dolaskom do kućnog broja 98, poradi toga što 73-godišnjak nije osigurao stabilnost između oba vozila i onemogućio njihovo razdvajanje, odnosno nije stavio osigurač na krutu zglobnu vezu, došlo je do ispadanja klina te otkapčanja priključnog vozila koje je sletjelo u desni putni jarak te se preokrenulo na desnu bočnu stranu. Pri navedenom u  tovarnom sanduku priključnog vozila nalazila se 73-godišnjakinja, koja je ispala iz priključnog vozila u putni jarak.
 
73-godišnjakinja je zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Virovitica na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da je zadobile teške tjelesne ozljede.
 
Alkotestiranjem je utvrđeno da 73-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola.
 
Protiv 73-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Promet i vozila