Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u Bjelovaru

Slika /PU_BB/slike vijesti/Prometna - Zagrebacka - M.Gupca.JPG
Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

U utorak 1. studenog oko 14.20 sati, 83-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se kroz Bjelovar, Ulicom Matije Gupca. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom i Ulicom Vladimira Nazora, nije postupio po prometnom znaku „obavezno zaustavljanje-STOP" te je ušao u raskrižje i time oduzeo prednost osobnom automobilu marke Ford bjelovarskih registracijskih oznaka, a s kojim je upravljao 49-godišnjak koji se kretao Zagrebačkom ulicom.
 
Osobni automobil Ford je udario u prednju desnu bočnu stranu Volkswagena, a nakon udarca došlo je do zanošenja oba vozila. Od udarca, osobni automobil Ford je odbačen udesno te je prednjim dijelom udario u pješake (59-godišnjaka, 54-godišnjakinju i 25-godišnjakinju) koji su stajali na nogostupu u Ulici Vladimira Nazora, čekajući zeleno svjetlo za pješake na semaforu. Potom je Ford udario u zid kuće na kućnom broju 33.
  
U prometnoj nesreći 83-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su pješaci (59, 54 i 25) te putnice iz Forda (40-godišnjakinja i 73-godišnjakinja) zadobili tjelesne ozljede.

Obojica vozača su alkotestirana, reakcija na alkohol je izostala.
 
U vezi prometne nesreće slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila