Program prometne kulture za najmlađe u Velikom Trojstvu

  • Slika /PU_BB/Promet/IMG_5274-640x480[1].jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Osnovnoj školi Veliko Trojstvo održane radionice u okviru Programa prometne kulture za najmlađe. 

Foto: JUMICAR
 
Program prometne kulture za najmlađe proveden je jučer  7. studenog  u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo.  Bilo je veselo i bučno, jer su policijske i vatrogasne sirene  oglašavale  da se  u ovoj školi provodi ”Program prometne kulture za najmlađe”. Program je proveden s učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda. Najmlađi su imali prilike obići nekoliko radionica koje su uz Jumicar prometni poligon održale Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, Postaja prometne policije Bjelovar, Vatrogasna zajednica Veliko Trojstvo i Jumicar prva pomoć.
Nakon interaktivnog predavanja u  školi, najmlađi su imali priliku okušati se u ulozi vozača na školskom igralištu gdje ih je dočekao veliki prometni poligon s malim automobilima prilagođenih njihovom uzrastu. Istovremeno učenici su aktivno primjenjivali naučeno znanje o cestovnom prometu na Jumicar poligonu za najmlađe, upoznavali se s poslovima koje obavljaju policijski službenici i vatrogasci, te imali priliku vidjeti njihovu opremu i vozila. Na radionici prve pomoći učenici su se upoznali   s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. Predavači su s učenicima također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.
Djeca su po prvi puta u životu imala priliku sjesti u pravo policijsko vozilo, upaliti rotacijsko svijetlo i upoznati se sa zanimanjem naše policije. Manifestaciji su se pridružili i Vatrogasna zajednica Veliko Trojstvo. Vatrogasci su polaznike radionice informirali o vatrogastvu, učenicima su pokazali što sve rade vatrogasci, sadržaj vatrogasnog vozila i naučili ih ponešto o prevenciji od požara.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a upravi škole i učiteljicama na dobroj organizaciji.


Pisane vijesti