Prevaren ulaganjem u dionice

Slika /PU_BB/slike vijesti/mup email naslovna.jpg
Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 27. ožujka, policiji je prijavio 76-godišnjak iz okolice Bjelovara je na svoj mobilni telefon još 16. ožujka zaprimio telefonski poziv s inozemnog broja u kojem mu je nepoznata ženska osoba nudila ulaganje u dionice, na što je on pristao.

Potom je preko video poziva na prijenosnom računala s tom ženskom osobom dogovarao ulaganje u dionice, te joj je pritom pokazao svoje kartice tekućeg računa i kreditnu karticu sa svim podacima, kao i svoju osobnu iskaznicu.

Nakon završenog video poziva, nepoznata ženska osoba mu se više nije javljala na pozive, zbog čega je provjerio stanja računa na karticama i utvrdio da mu je s obadva računa skinut veći novčani iznos nakon čega je shvatio da je prevaren.

Nikada nikome ne pokazujte niti ne dostavljajte presliku svojih osobnih dokumenata i bankovnih kartica koji mogu poslužiti za Vašu identifikaciju i transakcije kako ne biste postali žrtva ovakvih prevaranata koliko god bili ustrajni i ljubazni obećavajući vam brzu i sigurnu zaradu, sve to neka vam bude upozorenje da se radi o mogućoj prijevari. 

Stranica