Građani, ne čuvajte ilegalna eksplozivna sredstva, predajte ih policiji i izbjegnite sankcije!

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/bomba.jpg

Akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena je dragovoljna predaja neregistriranog oružja i drugih eksplozivnih sredstava bez prekršajnih ili kaznenih sankcija

Foto: ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova više od 15 godina neprekidno provodi preventivno-edukativnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem veće sigurnosti građana, a kojom je omogućena dragovoljna predaja neregistriranog oružja i drugih eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. To je najučinkovitija kampanja u prikupljanju oružja u povijesti UN-a u kojoj su dosada sudjelovali brojni građani Hrvatske i pritom policiji predali veliku količinu oružja i drugih eksplozivnih sredstava.
 
No, unatoč sustavnoj kampanji i upućenim pozivima, i dalje neki građani ne žele predati eksplozivna sredstva već ih protupravno čuvaju u svojim domovima pa je policija po pronalasku prinuđena ih sankcionirati.

Kako ne bi bili sankcionirani, pozivamo i dalje građane da se pridruže akciji „Manje oružja-manje tragedija“ i dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i ostala minsko-eksplozivnih sredstava te svoj dom učine sigurnijim.
To je učinila jedna osoba iz okolice Bjelovara, donijela dobru odluku o dragovoljnoj predaji. Na njegov poziv policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na siguran način iz njegovog doma izuzeo dvije ručne bombe i razno streljivo koje je pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja.

I ovo neka bude poziv svima onima koji još takve predmete posjeduju ili pronađu neka donesu dobru odluku i takvih uljeza se riješe iz svojih domova. 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica