Prekršajna problematika u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg

Izdvojen je prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te dva iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija
 

40-godišnjak narušavao javni red i miru u ugostiteljskom objektu u Daruvaru

U subotu 14. siječnja oko 22.40 sati u Daruvaru, u Ulici Stjepana Radića, u ugostiteljskom objektu javni red i mir narušavao je 40-godišnjak u alkoholiziranom stanju tako što je ušao u ugostiteljski objekt te je u ruci nosio motornu pilu. Nakon toga je prišao DJ pultu te je na pult stavio motornu pilu i rekao 23-godišnjem DJ-u da svira pjesme koje je naručio ili će razbiti pult. Navedeno ponašanje 40-godišnjaka je uznemirilo prisutne goste.
 
On je priveden u prostorije policije te mu je oduzeta motorna pila. Potom je smješten je u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 

19-godišnjak u Krivaji zatečen da upravlja teretnim vozilom bez položenog vozačkog ispita

U petak 13. siječnja oko 14.10 sati u Krivaji, općina Berek, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 19-godišnjaka da upravlja teretnim vozilom Mercedes bjelovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te u vrijeme kada mu je rješenjem Policijske postaje Čazma određena zabrana izdavanja vozačke dozvole zbog prikupljenih kaznenih bodova.
 
On je uhićen, priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju policije do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.
 

40-godišnjak u Daruvaru zatečen da upravlja neregistriranim vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja

U nedjelju 15. siječnja u 11.50 sati u Daruvaru, u Ulici Petra Preradovića, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 40-godišnjaka da upravlja neregistriranim osobnim automobilom Mercedes za vrijeme dok mu je obaveznim prekršajnim nalogom Policijske postaje Garešnica izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
 
On je uhićen, priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju policije do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon