Prekršaji u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis33.jpg
Foto: Ilustracija

Prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira
 
U srijedu 7. rujna oko 21.45 sati u Garešnici, na Trgu hrvatskih branitelja, u ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira, tako što je 37-godišnjak u alkoholiziranom stanju odgurnuo 21-godišnjaka, a koji je nakon toga odgurnuo 37-godišnjaka, uslijed čega je 37-godišnjak pao preko barske stolice na pod.
 
37-godišnjak je priveden u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje te potom smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.
 
Protiv 37-godišnjaka i 21-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana
 
U srijedu 7. rujna na području općine Nova Rača, policijski su službenici temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavili pretragu doma i drugih prostorija vlasništvo 40-godišnjaka. U pretrazi je pronađena puška Norico kalibra 22 milimetra s postavljenom optikom te dva streljiva kalibra 16 milimetra.
 
Od 40-godišnjaka je navedeno oduzeto, budući da je utvrđeno da je to posjedovao nezakonito.
 
Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 11. i članka 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Prekršaj iz Zakona o trošarinama
 
U srijedu 7. rujna oko 20.30 sati u Đulovcu, u Đurinoj ulici, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobni automobil daruvarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnjak. Pregledom vozila uočene su vrećice s duhanom.
 
U prostorijama Policijske postaje Daruvar od 26-godišnjaka je privremeno oduzeto 12 vrećica sa suhim rezanim duhanom, sveukupne težine oko šest kilograma.
 
O prekršaju je izviještena Carinska uprava, mobilna jedinica Varaždin, čiji su djelatnici došli i preuzeli postupanje iz svoje nadležnosti.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon