35-godišnjak pod znatnim utjecajem alkohola počinio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Bjelovaru

Slika /PU_BB/Promet/Prometne nesreće/69.2022/6.9.2022..JPG
Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

U utorak 6. rujna oko 20.40 sati u Bjelovaru, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Volvo bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se ulicom Antuna Mihanovića. Dolaskom do raskrižja s Franjevačkom ulicom gdje se prometom upravlja semaforskim uređajima, ušao je u raskrižje na znak zelenog svijetla prometnom trakom za skretanje vozila u desno. Uslijed alkoholiziranosti nastavio se je kretati vozilom ravno kroz raskrižje prema cesti koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera. Pri tom je prednjim desnim krajem udario u prometni semafor za pješake, a potom je prednjim lijevim krajem vozila udario u lijevi bočni kraj osobnog automobila Ford bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnjak krećući se ulicom Antuna Mihanovića prometnom trakom za skretanje vozila u lijevo.
 
U prometnoj nesreći na vozilima i semaforu za pješake nastala je materijalna šteta. 

Oba vozača su alkotestirana, kod 35-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 2,25 g./kg., dok je kod 26-godišnjaka reakcija na alkohol izostala. 35-godišnjak je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članak 199. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila