Pregled značajnijih događaja tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti/nakit.JPG

Iz dvije provaljene obiteljske kuće ukraden nakit, sa bicikla prednji kotač, iz automobila mobilni telefon, iz voćnjaka lješnjaci 

Foto: ilustracija
Najvjerojatnije tijekom noći 16./17. kolovoza, u  Kapelici je provaljeno u jednu obiteljsku kuću iz koje je ukraden nakit i nekoliko stotina kuna. Isto tako je 18. kolovoza provaljeno i u obiteljsku kuću u Prgomelju iz koje je ukraden također nakit. Vlasnici se počinjenjem ovih kaznenih djela smatraju oštećeni za više desetaka tisuća kuna.
 Tijekom noći 16./17. kolovoza, u Bjelovaru, u Naselje kralja Zvonimira, ispred stambene zgrade, ukraden je prednji kotač s parkiranog bicikla starosti oko godinu dana, a vlasnik štetu procjenjuje na 1000 kuna.  
U razdoblju od 08. do 18. kolovoza u Bjelovaru, na zemljištu iza jedne obiteljske kuće u Ulici Lovre Matačića, netko je pobrao i odnio sa 25 stabala  lješnjake koje vlasnica procjenjuje na oko 2500 kuna.   
U nedjelju 18. kolovoza poslijepodne, u Bjelovaru,  iz parkiranog osobnog automobila „Fiat Punto“ parkiranog u Ulici Matice hrvatske, nepoznati počinitelj je kroz otvoreni prozor vrata sa sjedala suvozača ukrao mobilni telefon i sa police stotinjak kuna.
 U razdoblju između 15. I 17. kolovoza, u Bjelovaru, u haustoru kuće na  Trgu Stjepana  Radića netko je oštetio desno bočno vanjsko ogledalo na osobnom automobilu marke „Kia Sorento“, na način da je slomio plastični nosač. Vlasnik nastalu materijalnu štetu procjenjuje  na oko 3000 kuna.
 
U petak 16. kolovoza , jedna je osoba sa područja Bjelovara policiji dragovoljno predala dvije ručne bombe ratne proizvodnje, jednu ručnu bombu M52P3 i tri ručne bombe M-75, koje su pohranjene u skladištu ubojne opreme do uništenja.
U nedjelju 17. Kolovoza, jedna je osoba sa područja Čazme policiji dragovoljno predala jednu automatsku pušku sa preklopnim kundakom, dva pripadajuća okvira i 135 komada različitog streljiva.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon