Obilježena 28. obljetnica obrane Policijske postaje Daruvar i središta grada Daruvara

Slika /PU_BB/Daruvar 19.8.2016/25. obljetnica/IMG_9246.JPG

Na današnji dan prisjećamo se i hrvatskih policajaca Petrovečki Marijana, Petrovicki Darka i Rambousek Damira koji su te noći nasilno odvedeni, a njihova sudbina i danas je nepoznata

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Danas 19. kolovoza obilježena je 28. godišnjica sjećanja na dan 18./19. kolovoza 1991. godine kada su malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili policijsku postaju od napada pobunjenih Srba kao i samo središte grada Daruvara te sjećanje na hrvatske policajce Petrovečki Marijana, Petrovicki Darka i Rambousek Damira koji su te noći nasilno odvedeni, a njihova sudbina i danas je nepoznata. Taj dan se također obilježava kao dan kada su prvi dragovoljci pristupili pričuvnom sastavu Policijske postaje Daruvar.
Obilježavanju ovog događaja u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91. i Grada Daruvara, pored domaćina i obitelji poginulih i nestalih policajaca, nazočili su i izaslanik potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova pomoćnik načelnika Uprave policije Ravnateljstva policije Josip Bukvić, zamjenik načelnika PU bjelovarsko-bilogorske Hamdija Mašinović te  predstavnici jedinica lokalne samouprave.  
 Kolona sjećanja krenula je iz Policijske postaje Daruvar  te su na Trgu kralja Tomislava kod obilježja nestalim braniteljima i građanima grada Daruvara zapaljene svijeće.
Kolona se dalje zaputila prema spomeniku braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića gdje je prije polaganja vijenaca i paljenja svijeća odana počast poginulim hrvatskim vitezovima minutom šutnje.
Nazočnima se potom  obratio Ivo Gjajić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91 koji je evocirao svoja sjećanja na te teške dane.
Obilježavanje ovog događaja završilo je kraćim  vjerskim obredom.

Stranica