Poziv građanima da preuzmu svoje izrađene osobne iskaznice i putovnice

Slika /PU_BB/Razno/eOi/mobilni identitet FB-01.jpg

Zbog tehničkih poteškoća građani koji su podnijeli zahtjev u periodu od 9. do 20. siječnja nisu mobitelom obaviješteni da su njihovi dokumenti izrađeni

Foto: Agencija za komercijalnu djelatnost

Građani koji su u Odjelu za upravne poslove, Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske u periodu od 9. do 20. siječnja podnijeli zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica i putovnica, zbog tehničkih poteškoća nisu mobitelom dobili obavijest da su njihove isprave izrađene te da ih mogu preuzeti.

S obzirom na to da se radi o velikom broju isprava koje su izrađene i koje građani trebaju preuzeti, pozivamo građane koji su u tom periodu podnijeli zahtjeve, da dokumente mogu preuzeti u policijskoj upravi u Bjelovaru, Vlahe Paljetka 2, svakim radnim danom od 8 do 15 sati te utorkom od 9 do 17 sati.

Savjet građanima

Još jednom skrećemo pažnju na ekonomičnost koju omogućava aktivacija elektroničke osobne iskaznice eOI, a nakon čega je moguće podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice i vozačke dozvole elektroničkim putem, dakle bez dolaska u policijske postaje ili uprave. Aktivacijom elektroničke osobne iskaznice mogu se koristiti i ostale elektroničke usluge dostupne u sustavu eGrađani.

Nakon preuzimanja novih osobnih iskaznica naši građani mogu u prostorima policijskih postaja i uprava koristiti pomoć stručnih osoba za aktivaciju elektroničkih osobnih iskaznica na posebnim konzolama koje su postavljene u većem broju policijskih uprava.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica