Požari na otvorenom prostoru

Slika /PU_BB/slike vijesti/Požar07.jpg
Foto: ilustracija

U subotu, 17. kolovoza, poslijepodne, u Nevincu, 52-godišnji mještanin je unatoč zabranama spaljivanja, spaljivao otpad iza kuće nakon čega se udaljio.
U noći, 18. kolovoza, u 02.30 sati vatra se aktivirala i zahvatila suhu travu i drvo oraha. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava Bulinac i Stara Rača koji su vatru ugasili i spriječili daljnje širenje.

U nedjelju, 18. kolovoza, oko 13.00 sati, u Ćurlovcu, 42-godišnji mještanin je također unatoč zabrani, u svom polju spaljivao biljni otpad koji je potom ostavio bez nadzora. Vatra se proširila na susjednu parcelu i obližnji šumarak. Na mjestu događaja intervenirali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliko Trojstvo, koji su požar ugasili i spriječili daljnje širenje.

Obojica su počinila prekršaje iz Zakona o zaštiti od požara sukladno kojem će biti kažnjeni.

Pozivamo i apelirama na odgovornost građana, posebno u ove dane koji su obilježeni vrlo visokim temperaturama zraka, da ne dovodite u opasnost sebe i druge, niti imovinu nesmotrenim spaljivanjem otpada, smeća i sl. u vrijeme kada to nije dozvoljeno.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon