Požar na sjeniku u Zrinskom Topolovcu

Danas u vremenu od 01.30 do 02.00 sati u Zrinskom Topolovcu kbr. 204, nepoznati je počinitelj izazvao požar na način što je otvorenim plamenom zapalio slamu koja se nalazila u sjeniku vlasništvo Mirjane H./1950./.

     Danas  u vremenu od 01.30 do 02.00 sati u Zrinskom Topolovcu kbr. 204, nepoznati je počinitelj izazvao  požar na način što je otvorenim plamenom zapalio slamu koja se nalazila u sjeniku  vlasništvo Mirjane H./1950./. Tom prilikom je u požaru u potpunosti izgorio sjenik   veličine   9,5m x 27m i predmeti koji su se nalazili u njemu: dvoosovinska prikolica, 400 kockastih bala sijena, 4 bačve, badanj, oko  jedne tone kukuruza, 14 komada gumenih podloga za krave, 7 pvc  cijevi, nekoliko ormara i stolova, te kotao za rakiju.  Materijalnu štetu  vlasnica procjenjuje na 120 000  kuna.

       Požar su ugasili te spriječili njegovo širenje na obližnje objekte pripadnici JVP-e Bjelovar i DVD-a Zrinski Topolovac.  
 
       Na mjesto događaja izašao je protupožarni inspektor koji je  isključio tehnički uzrok požara i ustvrdio  da se radi o ljudskoj radnji, odnosno  namjernom izazivanju požara. 
      
       Protiv nepoznatog počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru  zbog počinjenog kaznenog djela  "dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom"  te  daljnji rad na otkrivanju počinitelja.                                                             


Stranica