Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović obišao obnovljene Policijske postaje Daruvar i Garešnica ispred koje je otkrio spomenik poginulim policajcima

  • Slika /PU_BB/19-12/00-DSC_0253.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Objekt PP Daruvar je obnovljen u suradnji s Ministarstvom graditeljstva, odnosno EU fondovima, uz najveće ulaganje samog MUP-a, dok je objekt PP Garešnica obnovljen uz suradnju lokalne samouprave

U pratnji bili su pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić te gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček, a o detaljima realizacije ovog projekta upoznao ih je načelnik Policijske postaje Dalibor Čajsa. Nakon obilaska, potpredsjednik Vlade i ministar Božinović sa suradnicima održao je radni sastanak s načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske i njegovim kolegijem.

Ministar je istaknuo kako je zgrada ove Policijske postaje prva koja je energetski obnovljena od ukupno 30 planiranih  policijskih objekata, a Ministarstvo unutarnjih poslova ima u planu obnoviti još njih 50 do kraja sljedeće godine. Uspoređujući s prethodnim razdobljem, u manje od dvije godine napravljeno je po tom segmentu više nego u posljednjih 20-ak godina, rekao je ministar Božinović i doda da „kada se govori o policijskom poslu, najvažnije je održati sigurnost te javni red i mir. Na ovdje održanom kolegiju s rukovoditeljima PU bjelovarsko-bilogorske i suradnicima zaključeno je da je stanje kriminaliteta i cjelokupna sigurnosna situacija u ovoj policijskoj upravi, ali i u gradu Daruvaru zadovoljavajuća, da se po svim segmentima rada vidi rezultat proaktivnog postupanja policije, a što se tiče Ministarstva nastaviti će stvarati uvjete da u svom poslu budu još efikasniji.

Ovaj objekt je obnovljen u suradnji s Ministarstvom graditeljstva, odnosno EU fondovima, uz najveće ulaganje samog MUP-a, dok je objekt Policijske postaje Garešnica obnovljen uz suradnju lokalne samouprave.
Ministar Božinović posebno je istaknuo zadovoljstvo što lokalne vlasti u Hrvatskoj sve više prepoznaju investiciju u policiju kao investiciju u vlastitu sigurnost

Nakon Daruvara, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova posjetio je i Garešnicu gdje je sa suradnicima, članovima obitelji poginulih policajaca, saborskim zastupnikom Mirom Totgergelijm, državnim tajnikom ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimirom Žuncem, predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Damirom Bajsom i gradonačelnikom Grada Garešnice Josipom Bilandžijom te ostalim uzvanicima nazočio svečanosti otkrivanja spomen obilježja i polaganju vijenaca i paljenju svijeći četvorici poginulih policajaca Policijske postaje Garešnica: Ivanu Vezmaru, Josipu Pleši, Željku Ugrkoviću i Damiru Nađu.
 
Oni koji su inicirali, osmisli i osigurali sredstva za izgradnju ovog spomen obilježja je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica na čelu s gospodinom Edimom Muratovićem, ali tu je pomogla i Policijska postaja Garešnica koja je u okviru svojih mogućnosti osigurala sve što je bilo dodatno potrebno kako bi na  granitnim pločama bila za vječnost upisana imena poginulih hrvatskih vitezova. Spomen obilježje otkrio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova te sinovi poginulih redarstvenika PP Garešnica: Bojan Pleša, Jasmin Ugarković i Božidar Vezmar, koji je i sam sada policajac PP Garešnica nakon čega su izaslanstva položila vijence i, ispred spomen obilježja, zapalila svijeće.

„Ova posjeta Garešnici svjedoči tome da ono što u Ministarstvu i Vladi javno komuniciramo, da se sve to može odmah vidjeti na djelu. Ovo je druga policijska postaja u PU bjelovarsko-bilogorskoj koja je obnovljena." – izjavio je ministar i izrazio zahvalnost gradonačelniku Garešnice Josipu Bilandžiji te načelnicima općina Velika Trnovitica, Berek i Hercegovac koji su prepoznali važnost investiranja i sufinancirali obnovu ovog objekta.

„Posebno zadovoljstvo i čast je da smo se danas mogli dostojno odužiti braniteljima policajcima koji su iz ove policijske postaje poginuli u Domovinskom ratu.“ – dodao je ministar i  zahvalio se  braniteljskoj udruzi i svima koji su financirali izgradnju spomenika koji će i građane Garešnice i sve njihove goste, a pogotovo mlade generacije podsjećati na nezamjenjivu ulogu koju je hrvatska policija imala u Domovinskom ratu.

Također je istaknuo kako je danas pokazano građanima Garešnice i svim uzvanicima da hrvatska policija 2019. godine je jedna moderna organizacija u koju Ministarstvo unutarnjih poslova i Vlada Republike Hrvatske ulaže i kad su u  pitanju njihovi radni uvjeti i oprema, ali i povećanje plaća policijskih službenika.

Stranica