Policijski službenici u cilju prometnog preventivnog odgoja i obrazovanja posjetili Dječji vrtić „Ciciban“

  • Slika /PU_BB/Preventivne akcije/Dječji vrtić/003.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Susret i druženje s najmlađima bio je usmjeren prvenstveno na sigurnost djece u prometu i izgrađivanju povjerenja u policiju

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Da se dobre navike i poželjna ponašanja u prometu stječu od najranijih dana svjesni su svi koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece i mladih. Upravo zbog sigurnosti naše djece potrebno je zajedničko djelovanje svih ključnih institucija u našem društvu koji su uključene u odgoj i obrazovanje. Sukladno takvoj dobroj praksi u lokalnoj zajednici, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su prošlog tjedna posjetili bjelovarski Dječji vrtić Ciciban.

Susret i druženje s najmlađima bio je usmjeren prvenstveno na sigurnost djece u prometu i izgrađivanju povjerenja u policiju. Ono što je najvažnije najmlađima su policijski službenici prenijeli informacije da su uz njih i da ih štite, da im pomažu u njihovim početcima sigurnog sudjelovanja u prometu. Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar Saša Maras i policijska službenica za poslove prometa policijske uprave Sandra Pavlek su s dječicom razgovarali o prometu, na koji način oni sudjeluju u prometu na cesti, na koji način se trebaju kretati kada su pješaci, kako i kada prelaziti preko kolnika, kako preći kolnik kada prometom upravlja policajac, a kada semafor. Posebno su dječicu upozorili da se nikada ne igraju na cesti koliko je to opasno. I još puno toga su uzajamno pričali o prometu, a što su malene glavice s oduševljenjem prihvatile i ponosno odgovarale na sva postavljenja pitanja policijskih službenika.

Najveću pažnju i oduševljenje plijenio je policijski motor na kojeg su svi koji su željeli i htjeli ponosno sjeli i na trenutak se vidjeli u ulozi policijskog motocikliste.

Važnost ovakvih suradnji je uistinu velika, a o svojim utiscima dječica su zahvalila prekrasnim crtežima i zasigurno „novim „ spoznajama o važnosti poštivanja prometnih propisa i pravila od najranije dobi.  

Ovakve hvalevrijedne edukacije i suradnja policijskih službenika i vrtičanaca  nastaviti će se i nadalje.

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje