Policijska uprava bjelovarsko – bilogorska i udruga Roda organiziraju u Daruvaru besplatan pregled autosjedalica

Slika /PU_BB/Promet/Sjedalice/1.jpg

Pregled će se održati 5. studenog (subota) od 10 do 12 sati ispred gradske vijećnice na Trgu kralja Tomislava 14  

Foto: Ilustracija

Roditelje koji žele obaviti pregled molimo da rezerviraju svoj termin na broj 098/323-640 (SMS, Viber, WhatsApp).
 
U slučaju da se roditelji ne najave, pregled će moći obaviti tek po završetku. Najava roditelja se obavlja kako djeca ne bi dugo čekala na red. Pri dolasku se upisuju imena i prezimena svih sudionika te kontakt podaci. Osigurani su dezinficijensi za ruke, a nošenje zaštitne maske za lice je obvezno. Molimo roditelje da ne dolaze ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, simptome respiratornih bolesti ili izrečenu mjeru samoizolacije, a sve u svrhu zaštite svih sudionika. 

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo te da li pravilno smještaju svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede više od 90 %, samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Republici Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% i 20 %. To je brojka koju volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.
 
Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, udruga Roda moli vozače koji dolaze na pregled, ako je moguće, da sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice. Ako se dovodi dijete, poželjan je dolazak u paru, kako bi jedna osoba mogla paziti dijete, dok druga osoba namješta autosjedalicu prema uputama. 
 
Savjetnici i savjetnice za autosjedalice udruge Roda će roditeljima i ostalim vozačima dijeliti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te će im odgovarati na sva pitanja. Također su pozvane i sve trudnice sa svojim partnerima.
 
Pregled autosjedalica će se održati neovisno o vremenskim prilikama.

Pisane vijesti | Promet i vozila