Policija u pretrazi pronašla i oduzela oružje i streljivo

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/oružje ra2.jpg

Oduzeto 8 komada oružja i 676 komada streljiva

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Jučer, 22.listopada, policijski službenici Policijske postaje Bjelovar  temeljem naloga suda obavili su pretragu kuće u okolici Bjelovara, osobnog automobila i traktora kojima se koristi 33-godišnjak.

Prilikom pretrage je pronađeno i od 33-godišnjaka privremeno oduzeto oružje i streljivo koje je 33-godišnjak ilegalno posjedovao:
  • 1 automatska puška M70 s 3 pripadajuća spremnika
  • 1 automatska puška MP40 s 2 pripadajuća spremnika
  • 1 zračna puška
  • 1 revolver s 5 komada pripadajućeg streljiva i
  • 128 komada streljiva raznog kalibra.
U pretrazi je od 33- godišnjaka oduzeto i oružje i streljivo koje je posjedovao uz dozvolu za držanje oružja, ali na nepropisan način:
  • 2 puške s užlijebljenim cijevima
  • 1 poluautomatska puška
  • 1 puška s glatkim cijevima i
  • 252 komada streljiva raznog kalibra.    
 
Protiv 33-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 3. Kaznenog zakona.
Za oružje koje je 33-godišnjak držao uz dozvolu, ali u suprotnosti sa zakonskim odredbama protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 33. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Prilikom pretrage je i od 29-godišnjaka koji neprijavljeno boravi na istoj adresi  oduzeto 296 komada streljiva kategorije „A“ koje je građanima zabranjeno posjedovati. Protiv 29-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
Podsjećamo građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova i pozivamo sve one koji ilegalno posjeduju oružje streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da isto dragovoljno predaju policiji i na taj način učine svoju okolinu sigurnijom i izbjegnu sankcije.
Također apeliramo na građane koji drže oružje uz dozvolu da se pridržavaju svih propisa iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana jer na taj način osiguravaju svoju sigurnost i sigurnost svoje okoline.  
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon