Manje oružja, manje tragedija

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/letak_front.png

Dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Foto: ilustracija

Tijekom petka i subote, 20. 21. listopada, na području Policijske uprave bjelovarsko bilogorske evidentirali smo tri dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.
 
U petak, 20. listopada, u Ulici Andrije Hebranga u Bjelovaru, prilikom iskopavanja na gradilištu pronađena je jedna ručna bomba koju je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb i pohranio je u skladište ubojite opreme.
 
U subotu, 21. listopada, u šumskom predjelu mjesta Markovac u okolici Daruvara 38- godišnjak je dojavio kako je pronašao predmet nalik na ručnu bombu. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb koji je utvrdio da se radi o iskorištenoj „šok bombi“ koju je izuzeo s mjesta pronalaska i pohranio u skladište ubojite opreme.
 
U subotu, 21. listopada, evidentirali smo tri dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, dvije na daruvarskom i jednu na grubišnopoljskom području.
 
Na daruvarskom području jedna osoba je policijskim službenicima dragovoljno predala tri ručne bombe bez upaljača, dok je druga osoba dragovoljno predala jednu trenutnu tromblonsku minu.
 
U Grubišnom Polju je 58-godišnjakinja policijskom službenicima dragovoljno predala pušku M48 koju je pronašla prilikom čišćenja ostave u kući u okolici Grubišnog Polja.
 
Dragovoljno predana minsko-eksplozivna sredstava i oružje pohranjeno je u skladište ubojite opreme do uništenja.
 
Pozivamo građane koji ilegalno posjeduju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da isto dragovoljno predaju policiji bez sankcija i učine svoju okolinu sigurnijom.
 
Zahvaljujemo brojnim građanima koji su do sada prepoznali važnost naše preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“ jer svakim komadom dragovoljno predanog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava izbjegnut je potencijalno opasan događaj za sigurnost ljudi i imovine.     

 

Stranica