Policija pojačano nadzire poštivanje ograničenja brzine kretanja

Slika /PU_BB/Promet/Prometnjaci1.jpg
Foto: ilustracija


Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sudionike u cestovnom prometu da će policijski službenici danas, 23. svibnja, od 12 do 20 sati, provoditi pojačani nadzor poštivanja ograničenja brzine kretanja vozila na prometnicama naše županije. Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. 

Brzina je najčešći uzrok  prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.
 
Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znakovima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači  moraju brzinu kretanja vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

 
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.
 
 

Najave | Promet i vozila