Pojačane aktivnosti policije za dane «Martinja»

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac_autocesta03.jpg

U razdoblju od 06. do 15. studenoga 2009. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija
U razdoblju od 06. do 15. studenoga 2009. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti  usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veliki broj kontrolnih punktova, odnosno za svaku auto-ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.  

Savjeti vozačima koji namjeravaju piti alkoholna pića :
 
- koristite javni prijevoz,  

- koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije,  

- idite pješice, 

- ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag ili  zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze,  

- ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti),  

- ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine  alkoholnih pića. 

U namjeri zadržavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu apeliramo na sve sudionike u prometu, a osobito vozače, da poštuju prometne propise, posebice da ne voze pod utjecajem alkohola te da poštuju ograničenja brzine.

 


Stranica