Pojačane aktivnosti policije u dane "Martinja"

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkohol formula za nesreću.jpg

Povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića, stoga će policija vozače u osobito teško alkoholiziranom stanju obavezno zadržavati u službenim prostorijama, odnosno uhićivati i privoditi nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda kojemu će predlagati izricanje zaštitnih mjera i kazne zatvora

Foto: ilustracija

U razdoblju od 10. do 13. studenoga 2022. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova pa tako i Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.
Vozače u osobito teško alkoholiziranom stanju policija će obavezno zadržavati u službenim prostorijama, odnosno uhićivati i privoditi nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda kojemu će predlagati izricanje zaštitnih mjera i kazni zatvora.

Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veći broj kontrolnih punktova, posebice u zonama ugostiteljskih i sličnih objekata, odnosno za svaku auto ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

Savjeti vozačima koji namjeravaju konzumirati alkoholna pića :
- koristite javni prijevoz,
- koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije ,
- idite pješice,
- ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag
  ili zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze,
- ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti),
- ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.

 U namjeri sprječavanja stradavanja u prometu na cestama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske apeliramo na sve sudionike u prometu, a osobito vozače, da poštuju prometne propise te da posebice ne voze pod utjecajem alkohola i da poštuju ograničenja brzine.

Ovim putem pozivamo sve dobronamjerne građane da policiji pruže pomoć u suzbijanju prometne nediscipline te da ovoj policijskoj upravi dostave svoje prijedloge o mjestima na kojima se učestalo krše prometni propisi i ugrožava sigurnost sudionika u prometu, kao i o vozačima koje građani učestalo uočavaju u nepoštivanju prometnih propisa. Sve primjedbe, prijedloge i sugestije molimo da dostavljate na našu e-mail adresu: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr ili putem telefona na broj 192.  

Najave | Promet i vozila