Pojačane aktivnosti nadzora prometa u dane vikenda

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

Sve aktivnosti imaju za cilje smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća i posljedica u njima

Foto: ilustracija

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti u prometu u cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica

U tom pogledu policijski službenici će od danas 09. do nedjelje 11. listopada na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, poduzimati pojačane aktivnosti u nadzoru prometa i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom nedjelje, 11. listopada u vremenu od 12.00 do 20.00 sati usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača ali i na prekršaje vozača mopeda, motocikala i sl. kategorija vozila.
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.
   
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Najave | Promet i vozila