Najava pojačanog nadzora vozača teretnih automobila i autobusa

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

Od 12. do 18. listopada 2020. g. na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Foto: ilustracija


Kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa, te povećala sigurnost svih sudionika u prometu, od 12. do 18. listopada 2020. g. na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Prilikom pojačanog nadzora pozornost će biti, prvenstveno, posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, valjanosti vozačke i prometne dozvole, valjanosti tehničke ispravnosti vozila, preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, poštivanju ograničenja brzina kretanja, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela, najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja, radnog vremena i korištenja obveznih odmora vozača.
 
Tijekom pojačanog nadzora nadzirati će se promet teretnih automobila i autobusa na svim cestama, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti autobusima kojima se organizirano prevoze djeca.
 
Tijekom provedbe pojačanog nadzora, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.

Najave | Promet i vozila