Podmetnut požar na kući u Severinu

Jučer između ponoći i 02.00 sata u Severinu na obiteljskoj kući u kojoj nitko ne živi došlo je do požara kojom prilikom je kuća u potpunosti izgorjela. Požar su lokalizirali i ugasili bjelovarski vatrogasci.

Jučer između ponoći i 02.00 sata u Severinu na obiteljskoj kući u kojoj nitko ne živi došlo je do požara kojom prilikom je kuća u potpunosti izgorjela. Požar su lokalizirali i ugasili bjelovarski vatrogasci. 

       Obavljenim očevidom utvrđeno   je da je požar podmetnut tako da je nepoznati počinitelj na neutvrđen način ušao u obiteljsku kuću te na katu kuće izazvao požar, nakon čega je istu napustio i udaljio se u nepoznatom smjeru.  Požar se proširio na prostor cijele kuće. U požaru je izgorio namještaj u svim prostorijama osim kuhinje i dnevnog boravka koji se nalaze u prizemnom dijelu. Materijalnu štetu vlasnica procjenjuje na pola milijuna kuna. Na mjesto događaja izašao je protupožarni inspektor koji je isključio tehnički uzrok požara i ustvrdio da se radi o ljudskoj radnji, odnosno namjernom izazivanju požara. 
           
          Protiv nepoznatog počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenog kaznenog djela "dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom", te daljnji rad na otkrivanju počinitelja.


Stranica