Otkriven izazivač požara kuće u Severinu

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su 18. lipnja ove godine kriminalističku obradu nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" i kazneno djelo „ Uništenje i oštećenje tuđe stvari“.

           Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su 18. lipnja ove godine  kriminalističku obradu nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog osnovane sumnje da  je isti  počinio kazneno djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" i kazneno djelo „Uništenje i oštećenje tuđe stvari“.  

             Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je navedeni 17. lipnja 2009. godine oko 00,00 sati u Severinu  na kbr. 71c kroz prozor u prizemlju ušao u unutrašnjost kuće te je u spavaćoj sobi sa plinskim upaljačem zapalio prekrivač na krevetu nakon čega je pobjegao. Požar se proširio na prostor cijele kuće veličine 10mx11 m. U požaru je izgorio namještaj u svim prostorijama osim kuhinje i dnevnog boravka koji se nalaze u prizemnom dijelu. Materijalnu štetu  55-godišnja vlasnica procjenjuje na pola milijuna kuna. Također je  utvrđena  osnovana sumnja da je spomenuti počinio i kazneno djelo „Uništenje i oštećenje tuđe stvari“ na način da je početkom lipnja ove godine nasilno otvorio prozor spomenute kuće, ušao u unutrašnjost , i u  dnevnom boravku sa plinskim upaljačem zapalio zavjesu na prozoru kojom priliko je ista izgorjela, ali plamen se nije proširio, te je nastala šteta od oko 1000 kuna.
 
       Po završetku kriminalističke obrade  osumnjičeni  32-godišnjak je uz  kaznenu prijavu istog dana u 12.15 sati doveden u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru.


Stranica