Palešnik - dvije prometne nesreće u jednom danu

Slika PU_BB/slike vijesti/Prevrnuti automobil  .jpg

Foto: ilustracija

          U utorak, 17. srpnja, oko 11.30 sati, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom “Toyota“, kroz Palešnik, gdje je izlaskom iz desnog zavoja uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te je lijevim vanjskim osvrtnim ogledalom udario u lijevi prednji pokazivač smjera na teretnom vozilu rumunjskih reg. oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera i sa kojim je upravlja 33-godišnji državljanin rumunjske. Nakon kontakta osobno vozilo sletjelo je u desni putni jarak u pravcu kretanja te prednjim dijelom udarilo u betonski most nakon čega je došlo do prevrtanja vozila i zaustavljanja u desnom putnom jarku.

         Nakon prometne nesreće, vozač osobnog automobila je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,30 g/kg. Vozač nije zadobio vidljive tjelesne ozlijede, dok je na vozilima nastala materijalna šteta. Protiv vozača osobnog automobila koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi izvješća o prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

          Istog dana, oko 16.55 sati, 34-godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom (ZG) kroz Palešnik gdje je uslijed ne držanja vozila što bliže desnom rubu kolnika zadnjim lijevim dijelom vozila prešao na traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u prednji lijevi kraj teretnog vozila (ZD) sa kojim je upravljao 32-godišnjak koji se kretao iz suprotnog smjera. Nakon udara teretno vozilo (ZD) sletjelo je sa kolnika u desno te udario u kolni ulaz i ogradu gdje se zaustavilo.

         Na teretnim vozilima i objektima nastupila je materijalna šteta, a vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Protiv vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi izvješća o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti