Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

Slika PU_BB/slike vijesti/manje oružja, manje tragedije.jpg

Foto: ilustracija

          U ponedjeljak, 16. srpnja, putem telefona dojavio je jedan mještanin iz šire okolice Grubišnog Polja da je prilikom čišćenja tavana pronašao jednu bombu i nekoliko komada streljiva što bi dragovoljno predao. Na mjesto događaja upućen je policijski službenika za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo jednu ručnu bombu tzv. engleska M-1 i 13 komada streljiva različitog kalibra.

          U petak, 13. srpnja, dojavila je jedna mještanka iz okolice Bjelovara, da je čistila stvari iz ormara iza pokojnog supruga te je u ormaru pronašla jednu ručnu bombu M-75 koju je dragovoljno predala.

          Istog dana policijskim službenicima je jedna osoba iz okolice Bjelovara dragovoljno predala jednu automatsku pušku M-70, jedan pištolj kalibra 7,65 mm, lovačku pušku-pumpericu br. 16, 485 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 34 komada lovačkih patrona br. 16 i tri komada streljiva kalibra 12,8 mm, te četiri spremnika za automatsku pušku.

          Također u petak, 13. srpnja, jedan mještanin iz okolice Garešnice, dragovoljno je policiji predao streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, koje je pronašao zaostalo od Domovinskog rata i to jednu ručnu bombu M-75 i 35 komada vježbovnog streljiva 7,9 mm.

          Sve navedeno preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu radi pohrane do uništenja, a nitko od ovih dobronamjernih mještana neće snositi nikakve sankcije jer se radi o dragovoljnoj predaji. 



Pisane vijesti