Oprez! Prijevara prilikom internet prodaje

Slika /PU_BB/slike vijesti/mup email naslovna.jpg

Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo Vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun

Foto: ilustracija

U utorak, 28. ožujka, 67-godišnjakinja je prijavila da je objavila oglas o prodaji odjevnog predmeta na što ju je preko društvene mreže kontaktirala osobe čiji joj je korisnički profil bio vidljiv i iskazala interes za kupovinu. Potom joj je poslala link/poveznice na internetsku stranicu za dostavu putem kurirske službe na koje je oštećena upisala svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice. Ubrzo nakon tzv. autorizacije na dostavljenom linku, oštećena je dobila obavijest banke da joj je s tekućeg računa skinut veći novčani iznos te je shvatila da je prevarena.

Nikada, ali baš nikada, nikome ne trebate davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te kontrolni CVC/CVV broj. Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo Vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon