Održana edukacija "Sigurno na internetu" u Osnovnoj školi Garešnica

Slika /PU_BB/Prevencija/1 (1).jpg

Učenici usvojena znanja procjenjuju korisnima za njihovu sigurnost 

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Jučer, 19. rujna, u Osnovnoj školi Garešnica, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Saša Đorđević i Mladenka Stjepanović, održali su edukaciju učenicima svih 7. razreda u okviru  lokalnog preventivnog projekta "Sigurno na internetu".
 
Tijekom predavanja, učenici su upoznati s prednostima i nedostacima interneta i društvenih mreža, te su dobili savjete i smjernice za sigurno korištenje interneta. Također su upoznati s problematikom „cyberbullyinga“ i mjerama zaštite od njega, kao i s opasnostima koje predstavljaju „online predatori“ te taktikama koje oni koriste. Posebno je istaknuta važnost zaštite od tih prijetnji. Predavači su učenike upoznali s „phishingom“, najčešćim oblikom internetske prijevare, te ostalim vrstama prijevara na internetu, pružajući im konkretne upute kako se zaštititi. Učenici su također saznali više o kaznenim djelima koja se mogu počiniti korištenjem interneta i društvenih mreža te o vrstama sankcija za maloljetnike.
 
U edukaciji je sudjelovalo 56 učenika, a novo stečena znanja su vrlo pozitivno prihvaćena. Učenici su izjavili da će im ova saznanja koristiti u daljnjem životu i školovanju.
 
Policija će i dalje provoditi ovakve i slične preventivne programe u drugim školama kako bi zaštitila djecu od opasnosti internetskih kaznenih djela i osigurala njihovu sigurnost.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica