Narušavanje javnog reda i mira u Đulovcu

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: Ilustracija

U utorak 26. travnja oko 18 sati u Đulovcu, u Ulici Braće Radića u dvorištu obiteljskih kuća, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od 41-godišnjaka i 39-godišnjakinje s jedne strane te 52-godišnjakinje i 20-godišnjakinje s druge strane, na način da su vikali i galamili jedni na druge zbog nesuglasica oko međe. U jednom trenutku 52-godišnjakinja je udarila 41-godišnjaka drvenim štapom po leđima i ruci, a nakon toga su jedni na druge bacali komade cigle.
 
U događaj se naknadno umiješao 62-godišnjak koji je izrekao prijetnju 41-godišnjaku, a  41-godišnjak je upoznat o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Prijetnja“ iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona.
  
Prilikom događaja tjelesne ozljede zadobili su 41-godišnjak, 52-godišnjakinja i 20-godišnjkinja te su upućeni da mogu zatražiti liječničku pomoć u Općoj bolnici Virovitica.
 
Protiv 41-godišnjaka, 39-godišnjakinje, 52-godišnjakinje i 20-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon