Narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija natpis2.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom protekloh vikenda postupali smo po dva događaja s obilježjima narušavanja javnog reda i mira na javnom mjestu.

U prvom događaju, koji se dogodio u petak 12. travnja oko 20.30 sati u Bjelovaru, u Ulici Vlahe Paljetka, na parkiralištu trgovačkog centra, nepoznati vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka neprimjerenom brzinom, te je naglo kretao, kočio i „driftao“ vozilom, zaletavao se i kružio parkiralištem tako da škripa gumama.
Zbog takvog neprimjerenog ponašanja, 40-godišnji muškarac ga je snimao svojim mobitelom, što je nepoznati vozač primijetio, zaustavio se, izašao iz automobila i prišao 40-godišnjaku kojega je verbalno napao, vikao i galamio na njega, zato što ga je snimao i tražio od njega da izbriše snimku, nakon čega ga je hvatao rukama za odjeću i naguravao. U tom trenutku u obranu se umiješala 26-godišnjakinja koja se ispriječila tijelom između nepoznatog vozača i 40-godišnjaka na što je nepoznati muškarac svojim rukama naguravao i nju, te nadalje inzistirao na brisanju snimke.
Nepoznati vozač je prestao s tjelesnim napadom, dok je 40-godišnji muškarac pristao i izbrisao snimku nakon čega se nepoznati vozač udaljio.
Vezano uz ovaj događaja slijedi kriminalističko istraživanje na utvrđivanju nepoznatog vozača, a potom podnošenje optužnog prijedloga protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
U drugom događaju koji se dogodio u nedjelju, 14. travnja, oko 19.30 sati, u Garešnici, ispred benzinske postaje u Ulici Matije Gupca javni red i mir je narušavao 26-godišnjak tako što je verbalno, a potom i fizički napao 22-godišnjeg muškarca primivši ga za vrat i odgurnuvši tako da je ovaj pao na tlo.
Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedloga zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

Pisane vijesti