Najava pojačanih aktivnosti policije tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Promet/laser.jpg

Policijski službenici ove policijske uprave će i tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati promet u cilju poboljšanja sigurnosti i smanjenja broja prometnih nesreća

Foto: ilustracija

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te biciklista.
 
U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom narednog vikenda, od danas 20. prosinca do nedjelje 22. prosinca, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom današnjeg dana, 20. prosinca, intenzivnije utvrđivati prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok će tijekom noći 21./22. prosinca usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem opijata i lijekova.  
   
I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.

Najave | Promet i vozila