Na grubišnopoljskom području uhićena dva vozača

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis - 4456156.jpg
Foto: ilustracija

U nedjelju, 19. studenoga, na području Policijske postaje Grubišno Polje dva vozača su uhićena i privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.
 
U nedjelju, oko 15,20 sati, u Velikoj Dapčevici uhićen je 46-godišnji vozač osobnog automobila, požeških registarskih oznaka, jer je zatečen u upravljanju motornim vozilom u vrijeme dok mu je pravomoćnim sudskim rješenjem izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje ga je sudac, nakon saslušanja, pustio na slobodu. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 289. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok mu je zbog počinjenog prekršaja iz članka 53. stavka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana mu je obavijest o počinjenom prekršaju.

U nedjelju, oko 23,30 sati, u Grubišnom Polju uhićen je 48-godišnji vozač osobnog automobila, daruvarskih registarskih oznaka, koji nije postupio po znakovima policijskih službenika da zaustavi motorno vozilo nakon čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen jer je upravljao motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, te je odbio ispitivanje alkoholiziranosti zbog čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru  gdje mu je sudac, nakon saslušanja, produžio zadržavanje u Zatvoru u Bjelovaru do 15 dana.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon