Manje oružja, manje tragedija

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg
Foto: Ilustracija

Četvrtak, 27. travanj

Oko 10.15 sati, 58-godišnjak je policiji prijavio da je u livadi između mjesta Stara Ploščica i Međurača pronašao protutenkovsku minu. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo pronađenu školsku tenkovsku minu.
 
Oko 11.40 sati, 64-godišnjakinja iz Bjelovara je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ policiji dragovoljno predala jednu ručnu bombu M75 i 35 komada manevarskog streljiva kalibra 7,62x39 milimetra. Navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme ove policijske uprave do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica