Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg
Foto: ilustracija

Provale u pokušaju u obiteljske kuće na bjelovarskom području

Od 10. do 25. veljače u Bjelovaru, u Velikim Sredicama, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 48-godišnjakinje koja se nalazi u inozemstvu te pri tome iz kuće nije ništa ukrao.  
 
U periodu od 4. siječnja do 24. veljače u Purićanima kod Bjelovara, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u obiteljsku kuću vlasništvo 41-godišnjaka.  
 
U vezi provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

 

Računalna prijevara: 27-godišnjak prevaren kod prodaje igre za nekoliko stotinu eura

U petak 24. veljače u Policijskoj postaji Čazma, 27-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Računalna prijevara“ iz članka 271. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je naveo da je 27. siječnja na Internet oglasniku „Njuškalo.hr“ postavio oglas da prodaje igru. Na oglas mu se javila nepoznata osoba kao zainteresirani kupac. Poslala mu je link/poveznicu jedne dostavne službe i rekla mu da na poveznici upiše broj svoje bankovne kartice tekućeg računa te da će mu nakon upisa biti isplaćen novčani iznos za igru.
  
27-godišnjak je napravio zatraženo, a naknadno je shvatio da mu je s njegovog tekućeg računa skinuto nekoliko stotinu eura.
 
U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Savjet građanima
 
Opisan način počinitelji čine kako bi Vas prevarili i od Vas pribavili novac. Stoga Vas upozoravamo kako nikada, ali baš nikada, nikome ne trebate davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te CVV broj. Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo Vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Nikada nikome ne smijete davati kontrolni broj za potvrdu svoje transakcije, osim ako Vi osobno ne potvrđujete novčanu transakciju.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon